Badrummet är ett rum som kostar en hel del om du behöver bygga om eller byta ut något. Därför är det många som låter badrummet vara som det är eftersom de tror att slutsumman för en renovering kommer att vara mycket mer än vad de har råd med. Men faktum är att du kan renovera badrummet till ett billigare pris.

Jämför hantverkare
Om du planerar att renovera ditt badrum krävs det oftast att du tar in en hantverkare. Det finns regelverk som säger att du måste låta en auktoriserad elektriker eller rörmokare dra el eller rör om du behöver åtgärda badrummets rör eller el. När du anlitar en hantverkare kan du få avdrag tack vare ROT-avdraget. Förutom att du kan spara en slant på ROT kan du också komma undan billigare genom att jämföra de olika hantverksfirmorna som finns på din ort och välja företaget som är mest prisvärt för dig.

Gör det själv
Förutom att du är skyldig att anlita VVS montörer och elektriker så kan du spara pengar på att göra allt annat på egen hand. Om du har intresset och kunskapen kan du fixa en hel del själv. Det viktigaste är att du låter det ta tid och att du provar dig fram – renovera badrum stockholm.

Välj annat material
Om du vill fixa badrumsväggarna till ett billigare pris ska du välja bort kakel eller klinkers och istället välja målarfärg. Kakel och klinkers är ett betydligt dyrare material om man jämför med målarfärg. Dessutom tar det längre tid att sätta upp kakel och klinkers om man jämför med att måla. Med andra ord blir det mer arbetstid för hantverkarna om de sätter upp kakel i jämförelse med om de ska måla. Det gör att du sparar pengar.

Prisvärda detaljer
I samband med renovering är det vanligt att man byter ut den befintliga inredningen som finns i badrummet mot nya. Även här kan du spara en bra slant om du till jämför priser och väljer det billigare alternativet. Det finns många inredningsdetaljer som liknar varandra men som kan ha helt olika prislappar beroende på varumärke. Du kan till exempel vända dig till en lågpriskedja för att få tag på enkla, men snygga inredningsdetaljer till ett billigare pris. Du kan fynda allt från badrumsskåp till handdukar, badrumsmattor, förvaring, handdukar och andra saker du använder i badrummet.